Jedlo v Bulharsku
Medzi typické pokrmy bulharskej kuchyne patrí Tarator, Kaškaval, Musaka, Šopský šalát a Škembe čorba.
Tarator – je studená polievka z kyslého mlieka, nastrúhanej uhorky, cesnaku a kôpru. V horúcich letných dňoch príjemne osvieži a zároveň zasýti.
Kaškaval – jedná sa o ovčí, kravý alebo taktiež zmiešaný syr. Podáva sa ako dezert po hlavnom jedle a taktiež k vínu.
Musaka – teplé jedlo pripravené zo zemiakov a zeleniny, resp. mäsa. Toto jedlo sa odlišuje od klasických francúzskych zemiakov svojim špecifickým korením a spôsobom prípravy.
Šopský šalát – tento šalát je veľmi obľúbeným pokrmom, tvorí ho paprika, paradajky a bieby syr. Pridá sa opečená cibuľa a pred podávaním sa šalát zaleje zálievkou z octu, oleja a soli.
Škembe čorba – hustá držková polievka, ktorá sa konzumuje spolu s chlebom.